Český pohár 7´s Rumburk

Český pohár 7´s Rumburk

V neděli 23.9. v brzkých ranních hodinách jsme odjeli odehrát 6.kolo českého Poháru 7´s do Rumburku. Již sama vzdálenost místa konání pro nás byla náročná na přesun a tak jsme si objednali minibus, abychom dojeli na turnaj odpočatí. Na turnaj jsme bohužel odjeli pouze v sedmi hráčích. Do základní sestavy se tak dostávají nováčci a méně zkušení hráči, kteří získávají cenné zkušenosti. To bohužel se také zatím projevuje na kvalitě hry celého týmu. Závěr sezony je pro nás náročný vzhledem k rozšiřující se marodce a také k počtu turnajů, které máme odehrány.
 SKUPINA
OLYMP – TITÁNI, 22:5 Utkání se v prvním poločase vyvíjelo celkem příznivě pro obě strany a tak skončil nerozhodně 5:5, kdy si položil první pětku v životě Cyril, GRATULACE! V druhém poločase však kluci jakoby přestali hrát a kupili se začátečnické chyby. Soupeř nás nekompromisně potrestal třemi pětkami.
SEDLČANY – TITÁNI, 29:7 Utkání proti druhému týmu celkového pořadí Poháru se od začátku vyvíjelo v jeho prospěch. Sedlčany mají tým složený převážně z hráčů hrajících 15´s a tak se projevovala jejich rojová hra na kterou naši nováčci těžko hledali odpověď. Zároveň jsme dostali žlutou kartu za skládku nohou. I přesto dokázal Pavel položit ve druhém poločase pětku a prokopnout a zmírnil tak skore na 29:7
O UMÍSTĚNÍ 7.-9.
BABICE – TITÁNI, 12:0
 Utkání proti ,,papírově,, slabšímu soupeři se vyvíjelo po oba poločasy velmi vyrovnaně, ale kluci asi zaskočeni předchozí prohrou nezvládli skórovat a soupeř si v každém poločase položil pětku. Ve druhém poločase jsme obdrželi žlutou kartu a tak jsme již v šesti hráčích bohužel nebyly schopni reagovat na náskok soupeře.
RUMBURK – TITÁNI, 33:7
V posledním utkání nám již nezbývalo tolik sil a tak domácí Rumburk využíval naší ,,zpomalenosti,, a probíhal naší obranou. Již v prvním poločase nám položili 3 pětky. Pětku položil Lukáš a zmírnil tak konečné skore na 33:7.
Chci poděkovat všem klukům za maximální výkon a zejména nováčkům a juniorům: Cyrilovi, Vítkovi a Pavlovi za super předvedený výkon ve Vašich prvních ragbyových zápasech. Díky tomu, že jsme zatím nechyběly na žádném z turnajů Poháru tak i přes nezdary v posledních turnajích si držíme pěkné 5.místo v celkové tabulce (z celkem 12 ti týmů). Poslední turnaj Poháru nás čeká 14.10.2018 v Brně Bystrci. Závěrem bych chtěl také poděkovat ostatním týmům za zapůjčení hráčů.