Hodnocení sezóny 2018

Hodnocení sezóny 2018

Ragby klub RC Titáni Nové Město na Moravě se pro letošní rok zaměřil na sedmičkové ragby, jde o formu ragby představenou dokonce na minulé olympiádě v Riu a je rychlejší a dynamičtější sestrou klasického patnáctkového ragby.

Hned ze začátku roku 17.2. jsme se účastnili akce „SnowRugby Harrachov“, kde jsme získali krásné 2. místo v mužské kategorii. Tato akce byla pod hlavičkou RC Tatra Smíchov a byla ideálním prostředkem jak se nakopnout do nové sezóny a stmelit kolektiv odlehčenou formou ragby na sněhu.

První otevřený turnaj v 7s se konal 31.2. u Liberce pod názvem „Severské Sedmičky“. Na tomto turnaji jsme otestovali naše schopnosti, abychom se již mohli vrhnout na hlavní soutěž sezóny„Český Pohár 7“.

„Český Pohár 7s“ tak se jmenuje hlavní soutěž sezóny a první z turnajů jsme hostil 22.4. u nás v Petrovicích u NMNM a organizace tohoto turnaje se nám velice zdařila hojná účast v kombinaci se slunečným počasím a zajímavými výkony v zápasech jež mohli diváci sledovat i přes internetové vysílání.

6.5. se nám naskytla obrovská příležitost odehrát doma zápas s týmem, který byl na návštěvě v České republice a přijel z kolébky ragby Britských ostrovů tým „NORTH WALES BARBARIANS RFC“. Jednalo se o tým složený z hráčů hrajících v různých týmech v oblasti Walesu převážně Chesteru a okolí. Na zápas jsme dokázali svolat dostatek hráčů tak abychom si mohli zahrát plnohodnotný zápas v 15s rugby  a užít si atmosféru a jedinečnost této příležitosti se vším všudy. Nejlepším zážitkem hned po hře byl nejspíše třetí poločas, kdy jsme nahlédli do kultury našich návštěvníků a zahráli si některé jejich hry a začali konverzaci ačkoliv většina hráčů má angličtinu na nízké úrovni všichni jsme si rozuměli a tak to má být!

Již 12.5. jsme se vydali na další zápas Poháru do Sedlčan kam jsme jeli v slabší sestavě, ale kupodivu to byl jeden z nejlepších turnajů sezóny, kde jsme dokázali vyhrát skupinu a porazit pražský Olymp, který nám to následně vrátil po velkém souboji. Tento turnaj se zapsal do našich vzpomínek.

9.6. se turnaj Poháru konal namísto Rumburku v Kralupech nad Vltavou a tak jsme se vydali tam opět v krásném počasí na hezkém hřišti Kralup jsme otestovali nové hráče a zahráli si zajímavé zápasy proti prvním dvěma týmům co se umístili v tomto turnaji „RC Tatra Smíchov „B“ a RC Bystrc“ dále pak proti silnému Olympu, který měl ve svém středu i hráče z Anglie. Byla to zajímavá zkušenost.

16.6. jsme již tradičně prezentovali náš klub na městských slavnostech Nového Města na Moravě „Nova Civitas“ u našeho stánku i na praktické ukázky ragby se zastavilo dost dětí i dospělích a tuto akci hodnotíme jako velmi vydařenou.

23.6. jsme na našem hřišti v Petrovicích podruhé v sezoně hostili další kolo českého Poháru před elitní letní soutěží, akce se opět vydařila.

„Série 7s“ tak se nazývá elitní soutěž v ČR do které jsme měli možnost se přihlásit a poměřit síly a nejlepšími kluby u nás.

5.8. Přelouč

12.8. Brno Bystrc

jelikož mnoho hráčů mělo letní program a také různá zranění nedokázali jsme se v tvrdé konkurenci ,,extraligových,, týmů prosadit.  I přes tento fakt nám tyto turnaje přinesli motivaci do budoucna a cíl kam se směřovat do příštích let.

31.8. akce „Rozhodni se sám“ ve Žďáře nad Sázavou, kde jsme měli  možnost prezentace a získali jsme hlavně zájemce z řad dětí, které si přišli vyzkoušet náš krásný sport v drobných cvičeních s míčem či narážečem.

1.9. Turnaj 7s „Memoriál Jiřího Říhy“ se odehrál v Břeclavi a na tento turnaj se vydali i naši nový hráči spadající do  U18, měli jsme možnost utkat se s Mistry Slovenska v 7s i se silným týmem z rakouské ligy, ale i českými týmy hrajícími standartně patnáctkové rugby.

15.9 Sedlčany

23.9 Rumburk

14.10 Brno Bystrc

Tyto tři turnaje se projevila náročnost účasti na většině turnajů roku a naše slabší členská základna a tak jsme nedokázali podat uspokojivý výsledek ve zbytku sezony Českého Poháru 7s, ale i přes tento fakt nás mile překvapily naši nováčci a mladší hráči, kteří mohli nabrat zkušenosti ve hře. Doufáme, že do další sezóny nastoupíme opět v plné sestavě a dobré kondici. Aktivita v turnajích a podané výkony nám zajistili 5. místo v této soutěži. /z celkových 13 účastníků souteže/